torsdag 9 maj 2019

Nicaragua och hur högeroppositionens Fakenews “dödade” den ”självutkallade” som senare återuppstod livs levande!

Här ser du Faken, till och med bomull i näsborrarna för att ge ett än mer
dramatiskt uttryck av den "döde" Vålnaden.



Nicaragua och hur högeroppositionens Fakenews “dödade” den ”självutkallade” som senare återuppstod livs levande!

AV Dick Emanuelsson

TEGUCIGALPA / 2019-05-09 / Jo, jo, de 5000 av USA:s olika civila biståndsorgan under CIA:s hägn utbildade, jobbade och jobbar för fullt med sina Fakenews. Men ibland blir ivern alltför stor i tron att dess värre Fake, desto mer i plånboken!

Förmodligen var det så Jhonny Rizo, med namn som gjord för en dålig Hollywoodrulle med ”Hispanos” i huvudrollen, tänkte när han fejkade till sin egen död. Han fick hjälp av brorsan som kastade upp bilderna på nätet av den ”döde” brodern på en gata i Costa Rica där president Daniel Ortegas ”hejdukar” anklagades för att brutalt ha bragt denne 32-åring om livet.

Jhonny Rizo var en av de som sjappade i stället för att fightas mot sandinisterna i slutet av juli förra året när han insåg att mot Sandinos söner och döttrar krävs det mer än de gröna sedlarna från den stat som invaderat men alltid kastats ut från Nicaragua. Rizo tog sig därför över gränsen till Costa Rica där han förmodligen gjorde livet odrägligt för `los Ticos´, vad vet jag.


Terrorist i Jinotega

I Jinotega tillhörde han de trasproletärer och terrorister som dagligen besköt polisstationen, pungslog folk på en ”krigsskatt”, torterade sandinister och terroriserade befolkningen.

En ung sandinist, bunden och skändad målas
"Blå-vit" mot sandinisternas röd-svarta fana
i Jinotega.



I de förhandlingar som inleddes mellan oppositionen och regeringen Ortega i slutet av april 2018, gick regeringen med på att poliserna skulle vara förskansade inne på sina polisstationer tills en överenskommelse mellan regering och opposition stod klar. Oppositionen å sin sida skulle montera ner alla de barrikader som likt en blixt från en klar himmel hade rests över en natt i Nicaragua.

Men oppositionen gjorde tvärtom. Den reste fler barrikader och framför allt omringade de polisstationerna i flera större städer med barrikader, så som de i Jinotega. Där opererade Johnny Rizo som själv döpte sig till “Comandante Mechas” (stubin, på svenska, vilket säger en del till vilken kategori han tillhör).

Men denne ”kommendant” var inte mycket att hänga i julgranen. Under nära tre månader kunde han terrorisera tanter och gamla, gripa, binda och tortera sandinister när tillfället gavs. Men när den sandinistiska milisen i mitten av juli 2018 tog saken i egna händer fick “Comandante Mechas” byxångest och tog sig via en ”punto ciego”, en säker gränsövergång, till Costa Rica.

Ett offer som torterades i Jinotega förra året av "Comendante Mechans" terrorister.
I Costa Rica eller Sverige säger de som vägrade konfrontera rättvisan att DE är offer för regeringen Ortega, inför de utländska migrationsmyndigheterna existerade inte händelsen på bilden.


”USA:s man i Managua”!


Livslevande, Jhonny Rizo till höger, tillsammans
med Felix Maradiaga, "USA:s och Nikky Haleys
man i Nicaragua".

Det är skrattretande att läsa rubrikerna hos La Prensa eller El Nuevo Diario som inte hittar formeln för hur de ska förklara det omöjliga i att de dödförklarade Rizo och sedan gav president Ortega skulden. Och La Prensas kollegor ute i världen kablade friskt ut ”nyheten” om Rizos överdrivna ”död” och skrev än fler ledare på ”vikten av att Ortega avgår”.

I dagarna har den återuppstådde Rizo vaknat till liv än en gång då han sammanträffat med Felix Maradiaga. Denne var försvarsminister 2004 under den nyliberala regeringen Enrique Bolaños. När oroligheterna bröt ut förra året tog han kommandot över trasproletärerna och smågangstrarna som hade tagit över Managuas Polytekniska universitet, Upoli. Där filmades han med en 9mm automatpistol och gav, tillsammans med den f.d. sandinisten Ricardo H. Baltodano politiska riktlinjer till gangstrarna, bland dem ledaren, en mäktig tjockis kallad ”Viper”. Denne uppgav senare i rättegången att Maradiaga överlämnade pengar till terroristerna samt att Maradiaga gav politiska föreläsningar för gangstrarna på Upoli som mer var intresserade av att råna folk på nätterna. Maradiaga har på senare år anslutit till det USA-finansierade MRS-partiet, i vilket Baltodano också är medlem i.

USA-finansierade NGO´s och Nikki Haley

Det intressanta med Maradiaga är att denne är ”USA:s man i Nicaragua”. Maradiaga finansierades inte bara med 55.000 dollar per år till sin betydelselösa NGO-rörelse utan sågs av USA som en potentiell presidentkandidat för oppositionen. Hans kompanjon, Luciano Garcia som är chef för den med 85.000 dollar USA-finansierade NGO-organisationen `Hagamos Democracia´, låt oss göra demokrati (oooohhh, så fantasifullt namn!) deltog också i konspirationerna för att fälla regeringen Ortega.

Nikki Haley tillsammans med Felix Maradiaga, "USA:s man i Managua"!


Maradiaga rönte så stort förtroende i Vita Huset att Nikky Haley bjöd in honom till en presskonferens och senare till att använda Haleys stol när Maradiaga talade i FN:s Säkerhetsråd om ”diktaturen Ortega”. Förmodligen gick tankegångarna i det Ovala Rummet om att föregå Juan Guaidó i Venezuela i form av Felix Maradiaga som `Nicaraguas interimspresident´! Den som tvekat på den nicaraguanska oppositionens ”politiska självständighet” gentemot USA fick en allvarlig tankeställare den dagen.

Men nu har Johnny Rizo och Felix Maradiaga sammanstrålat. Bilderna förtäljer inte var ”Vålnaden Rizo” har träffat Maradiaga, om det är i USA, där Felix numera tillbringar livet eller i Costa Rica där underhuggaren Rizo befinner sig.

Hur som helst är vi glada att Rizo lever, att han inte begravts. För är det något som skiljer oppositionen, som han sa William Grisby, direktör för radiostationen Radio la Primerisima så är det faktumet att de som stod vid tranquerna, d.v.s. barrikaderna, bland dem återfanns inte en enda rikemansson. Och de som tagit sig till USA är personer med förmögenheter och vita smidiga fingrar, respektive händer.