tisdag 28 maj 2019

Sandinist som torterades av oppositionen, försvann och sedan avrättades påträffades i dag

Sandinisten Bismark Martinez mordhotas i videon som terroristerna spelade in och som de sedan, som en krigstrofé publicerade på de sociala nätverken [https://youtu.be/W30AThNYiFI]
Sandinist som torterades av oppositionen, försvann och sedan avrättades påträffades i dag

Av Dick Emanuelsson

TEGUCIGALPA / 2019-05-28 / Bismark Martínez är sandinisten som kämpade med livet som insats mot Somozadiktaturen 1977-79 och som den 29 juni förra året greps, torterades och sedan ”försvann” i händerna på den Trumpstödda högeroppositionen i Nicaragua. I dag påträffades flera av hans tillhörigheter som de anhöriga har pekat ut som Bismarks. Även ben och ett kranie fanns på den plats där han greps och torterades av terroristerna förr året.

Uppgifterna lämnades i dag, tisdag den 28 maj 2019 av vicepresident Rosario Murillo. Och även om inte ADN ännu definitivt har fastställt den exakta identiteten, menar bedömare att resterna från kroppen härrör från Martinez som var kommunalarbetare i Managua.

De som hyllas och finansieras av Trump, Bolton, Pence och Pompeo, de som i utlandet och i medierna förklaras som "obeväpnade och fredliga demonstranter, offer för den sandinistiska diktaturen"! Terroristerna, kidnapparna, torterarna och mördarna, de som oppositionsalliansen Alianza Civica vill se fria. Fria för att göra vad de gjorde med Bismark Martinez?


Vid tidpunkten för hans försvinnande förra året i staden Jinotepe, belägrad av barrikader från oppositionen som hade omringat polisstationen där polisen hade förskansat sig efter krav i förhandlingarna mellan oppositionen och regeringen, hade Martinez kört från Managua för att besöka en anhörig som praktiskt taget var en gisslan och fruktade för sitt liv efter att sandinisterna var hotade av oppositionen. I den näraliggande staden Masaya upprättade terroristerna listor på sandinisterna och deras hus märktes ut som ”sandinister”. Flera av dessa brändes ned till grunden av fascisterna.

Video 1: Tortyren av Bismark Martinez utförd av terrorister i Nicaraguas opposition:Filmade tortyren och publicerade den i YouTube och FB

När Martinez skulle lämna Jinotepe stoppades han vid en barrikad. Terroristerna filmade sedan under nästan fyra minuter vad som de ansåg vara en krigstrofé och publicerade den fascistiska tortyr som sandinisten Bismark Martinez utsattes för.

Därefter försvann spåren efter Martinez som sedan dess blev en symbol för hur det fascistiska våldet från oppositionen uttrycktes och som chockerade en befolkning som hade levt i fred med en ekonomisk tillväxt sedan 2007 på 4-5 procent per år. Hatet och den psykologiska krigföringen ersatte den nationella försoningens epok och när oppositionen insåg att det inte hade folket med sig, vädjade de till Trump, OAS och den extrema latinamerikanska högern att sanktionera och invadera om inte sandinisterna kapitulerade och överlämnade makten.

President Daniel Ortega ger sitt stöd till familjen; Bismarks barnbarn, hustru och dotter.


Den 23 maj i år påträffades en arsenal nergrävd i garaget hos Eduardo Espinoza, i staden Jinotepe. Denne hade tillsammans med sin dotter gått över gränsen till Costa Rica efter att sandinisterna satt stopp för högerns terror. I garaget hos Eduardo och Jessica Espinoza på träffades ett ksp, kulsprutegevär med stativ som klyver en människa om den utsätts för beskjutning. Även AK-47:or och granatkastare beslagtogs av polisen som fick ett anonymt tips.

På samma plats inleddes undersökningarna som nu kulminerat med att byxor och strumpor som kan spåras till Bismark Martinez påträffats. Myndigheterna och familjen väntar nu på det slutgiltiga resultatet av ADN-proven.

"Nicaragua vill leva i fred"!


Video 2: Tortyren av Bismark Martinez utförd av terrorister i Nicaraguas opposition:
Bismark Martinez som frivillig milisman under 1980-talet då USA byggde upp, tränade och finansierade sin legoknektsarmé på 25.000 mördare, `La Contra´. Över 50.000 civila i Nicaragua mördades av dessa terrorister som förra året fick sin Version 2019 i form av Oppositionsalliansen, MRS och Azul y Blanco. Sandinisten Bismark stod fast vid sina politiska principer, och det kunde varken Bolton eller den nicaraguanska högern förlåta honom för.
Bismark efter Revolutionens seger som han bidrog till att konsolidera. Han deltog redan i upproren 1977-1979 och därefter i den Sandinistiska Folkarmén, EPS i försvaret mot USA:s legoknektsarmé `Contras´ som under hela 1980-talet terroriserade och mördade civilbefolkningen. Då som nu vill Makten i USA inte att Nicaragua utvecklas i fred och bestämmer sin egen framtid.


I denna nunneskola i Jinotepe torterades och förmodligen mördades Bismark Martinez. Den katolska kyrkan har ackumulerar en enorm skuld till det nicaraguanska folket.


Paneldiskussion i RedRevolucion om fallet Bismark Martinez: