torsdag 23 maj 2019

Nicaragua och ännu en ”Protestdag” (läs LOCKOUT) utlyst av oppositionen med produktionen och kommersen på Topp!

PRIS FÖR "REKORD I MISSLYCKADE POLITISKA STREJKER"!




Nicaragua och ännu en ”Protestdag” med produktionen och kommersen på Topp!

Guiness meddelar att den ska utdela ett PRIS till oppositionens ”Frontorganisation”, ALIANZA CÍNICA men har inte bestämt datumet ännu.

Den 22 december 2018 var den senaste gången när den Cyniska Alliansen genomförde en landsomfattande LOCKOUT utan en enda fackförening deltog, helt logiskt eftersom den starka kraften inom Cynikeralliansen utgörs av Arbetsgivarföreningen COSEP. Tänk om Volvo- eller hamnarbetarna i Skandiahamnen i Göteborg skulle sätta sig under 24 timmar för att tillfredsställa Svenskt Näringslivs nycker och intressen, som till exempel slå sönder den redan decimerade strejkrätten?!

De nicaraguanska fackföreningarna vet så klart vem deras naturliga motståndare är och pekar fingret ”FUCK YOU” mot oligarken Pallais&Co.

Kallelsen till den ´heroiska´ kraftmätningen den 22 december 2018 skickades ut via Twitter och kraftfulla aktioner skulle äga rum i minst 120 städer. Då som nu frekventerade nicaraguanerna marknaderna, och kommersen var i full blom, då som i dag.

Ah, för att inte få ett så pinsamt resultat som i dag, då USA-företaget Pricesmart och topparna inom arbetsgivarföreningens förvandlade sig till det ”Nicaraguanska Folkets Förtrupp” (Vanguardia Popular-SIC!!!) så sa arrangörerna av LOCKOUTEN den 22 december att PROTESTDAGEN SKULLE GENOMFÖRAS I VARJE NICARAGUANS VARDAGSRUM!

Nu förstår du kanske var Guiness ser la Alianza Cínica som en värdig mottagare av detta nobla pris.

Dick Emanuelsson