tisdag 28 maj 2019

Nicaragua: Ännu en vapenarsenal hos oppositionen påträffad

En beväpnad terrorist i Masaya som tillhör "Los Zetas de Monimbo", uppkallat efter den mexikanska psykopatiska drogkartellen "Los Zetas". I en intervju som USA-reportern Tim Rogers gjorde med medlemmar av Los Zetas i Costa Rica, dit de tog sin tillflykt efter att ha drivits brot från staden Masaya erkände de att de förde en väpnad kamp mot sandinistregereringen. Nu avslöjas allt fler vapengömmor med gevär för ett krig.




Nicaragua: Ännu en vapenarsenal hos oppositionen påträffad

Av Dick Emanuelsson

TEGUCIGALPA / 2019-05-28 / Fyra AK-gevär beslagtogs i dag av polisen i Nicaragua hos Alejandro Tünnermann, son till Carlos Tünnermann som är en av förhandlarna för högeroppositionen.

De fyra gevären som
gömdes i mellantaket.
Beslaget är ännu ett tungt bakslag för den terroristiska delen av högeroppositionen. Den 23 maj i år påträffades en annan vapenarsenal i staden Jinotepe där sex automatgevär, inklusive en ksp, kulsprutegevär med stativ, beslagtogs från oppositionen.

För Carlos Tünnermann, f.d. utbildningsminister (1979-1984) som vid FSLN:s kongress 1995 valde att lämna partiet och i stället ansluta sig till det USA-stödda MRS, är det också ett bakslag. Han uppger till dagstidningen La Prensa att sonen lämnade Nicaragua för sex månader sedan efter att försöket att med våld störta den folkvalda regeringen gått om intet.

Det var också vid denna tidpunkt som Alejandro Tünnermann en dag anlände med krigsgevären och uppgav för administratören i det företag i sockerbranschen som Tünnermann äger att han skulle ”arkivera sina jaktgevär”! Administratören lämnade i dag sin redogörelse på den presskonferens som polisen genomförde i eftermiddags.

Luis Pérez Olivas, chef för den juridiska avdelningen inom den Nationella Polisen uppgav att den vid sin inspektion påträffade ett ”falskt tak”, det vill säga ett dolt tak där de fyra gevären påträffades.

Victor Wilfredo Núñez.


Victor Wilfredo Núñez, som Tünnermanns lagerchef sedan 2003 uppgav på presskonferensen följande:

– I början av september 2018 anlände don Alejandro till kontoret med de fyra gevären inpackade i svart plast. I en av toaletterna tog han bort en del av innertaket och placerade gevären där. Han sa senare att det var ”jaktgevär”.

Polischefen Luis Perez uppgav inför pressen att Alejandro Tünnermann håller sig undan rättvisan efter det misslyckade statskuppsförsöket 2018.

I oppositionspressen uppmärksammades i morse att polisen hade inlett ”ett olagligt tillslag i Tünnermanns företag”. Vad murvlarna i dessa medier inte då visste var att polisen hade fått tips om att Tünnermann hade gömt vapen som hade använts i oppositionens statskuppsförsök förra året.


Video: Polischefen Luis Perez: