tisdag 21 maj 2019

NICARAGUA och MR-organisationernas manipulering av dödsfallen under försöket till statskupp 2018

Video: 180 Grados: Claves de la Verdad | Capítulo 5 - ENGAÑO REINCIDHENTE




NICARAGUA och MR-organisationernas manipulering av dödsfallen under försöket till statskupp 2018

Av Dick Emanuelsson

TEGUCIGALPA / 2019-05-21 / Margarita Mendoza, mor till den 19-årige Javier Alexander Munguía anklagade, med uppbackning av CIDH, den Interamerikanska Kommissionen för de Mänskliga Rättigheterna samt den lokala MR-kommittén påstådda ”paramilitärer i tjänst hos regeringen Daniel Ortega” för att ha bragt livet om Javier Munguía.

Men i videon som producerats av filmteamet ”Juventud Presidente” framkommer en helt annan bild.

Två ungdomar, Javier Munguía och hans kompanjon, anlände på sin motorcykel klockan 20.20 den 8 maj 2018 till ett hus i den fashionabla stadsdelen Robles (många diplomatvillor återfinns här) i huvudstaden Managua. Javier Munguía gick med dragen pistol in via den öppna dörren i vardagsrummet medan hans kamrat stod kvar med sin MC och motorn i gång.

Medicinstuderande Hjördis Lund Reyes (svenskklingande namn) stod som ansvarig på hyreskontraktet för huset och denna kväll fanns hennes fem vänner, som också studerade på la Universidad Americana, UAM, i huset.

Vid åsynen av Javier Munguía och hans dragna pistol sprang studenten Alexa Norel, som satt på trappan till ingången till huset och rökade, skrämd in i vardagsrummet med Javier Munguía i hälarna.

Två av hennes kamrater kastades sig över Munguía och pressade ner honom på golvet under ett vilt slagsmål. Munguías kompanjon flydde från platsen och studenterna, skräckslagna inför kroppen som var livlös, ringde till en rättsläkare som de kände som lärare på medicinska fakulteten på rikesmansuniversitetet UAM. Denne uppmanade studenterna att omedelbart ringa polisen.

Det är förspelet eller innehållet och bakgrunden till HUR Javier Munguía avled denna 8 maj.


MEN I DEN STATISTIK som diverse NGO/Människorättsorganisationer, men även i CIDH:s statistik och rapporter, framställs dödsfallet av Javier Munguía som ett verk utfört av ”regeringens paramilitära grupper”.

Den psykologiska krigföringen, för att inte säga hysterin bakom denna storm av anklagelser förra året visar hur fel det kan bli när `domarna´ faller i de sociala nätverken.

Fallet Javier Munguía är ett sådant.

Men hans tröstlösa mor, som är aktiv i den av oppositionen bildade ”Damerna från April”, hävdar fortfarande att det var regeringen som mördade hennes son, TROTS vittnesmåle från de sex studenterna. Modern och hennes politiska uppbackare från NGO-världen anlitade även en privat rättsläkare som kom fram till samma slutsats som den rättsläkare som de sex medicinstuderande från UAM kontaktade, men så klart också myndigheternas egen. Rättsläkaren/läraren från UAM var också med vid den privata rättsläkarens obduktion.


SE VIDEON MED HJÄLP av YouTubes översättningsapplikation. Se instruktionerna steg för steg i kommentarsfältet.

TIPS: så klickar du fram svensk undertext (eller annat språk) på din video/reportage/intervju, m.m. Gå in i Kommentarsfältet för att se hur du gör steg för steg för att få fram ditt språks undertext:

1.    Klicka för att AKTIVERA applikationen för ”UNDERTEXT” i YouTube. Den ges en röd underlinje vilket visar att appen undertext är aktiverad.
2.    Klicka därefter på ”kugghjulet” och markera ”subtitles” eller ”undertexter” om du är konfigurerad på svenska.
3.    Markera ”UNDERTEXTER”.
4.    Markera ”AUTOMATISK ÖVERSÄTTNING:
5.    En massa olika SPRÅK-alternativ öppnas där du väljer ditt språk.