torsdag 25 februari 2021

NICARAGUA: Managua har ännu en “Maria-mottagning” för drog- och alkoholmissbrukare i vad som var ett medialt centrum för kuppförsöket 2018

 




NICARAGUA: Managua har ännu en “Maria-mottagning” för drog- och alkoholmissbrukare i vad som var ett medialt centrum för kuppförsöket 2018

AV DICK EMANUELSSON

TEGUCIGALPA / 2021-02-25 / “Från Radio Ya beskjuter medlemmar från det Sandinistiska Ungdomsförbundet de obeväpnade studenterna från UCA på gatan framför La Nueva Radio Ya”. Så lät det från tevekanalen ”100 % Noticias”, ett bokstavligt propaganda- och organisatoriskt centrum för försöket att med våld störta den folkvalda sandinistregeringen april-juli 2018.

Den flagranta lögnen togs som förevändning för att samla oppositionens beväpnade terrorister för att med vapen och brandbomber från fyra flanker attackera och bränna ned Radio Ya till grunden. Tjugoen (21) journalister och anställda som befann sig inne på stationen räddades som av ett mirakel från att brännas inne. Några dagar senare brändes Radio Nicaragua, med ett 80-tal anställda också ner till grunden av samma terrorister.

Utan oppositionsmedier som ”100 % Noticias”, La Prensa, El Confidencial med flera medier hade kuppförsöket aldrig blivit så omfattande som det blev. Manipulationen och de tusentals Fakenews lyckades till en början manipulera många människor. I dag, nästan tre år senare är det få i Nicaragua som vill kännas vid de dramatiska månaderna då den påstått ”fredliga, obeväpnade och dialogvänliga” oppositionen brände levande människor, brände ned hus för sandinister och torterade och mördade. Denna våldsamma opposition registrerar nio (9%) procent i opinionsundersökningarna.


Terroristerna har inlett omringningen av "Tu Nueva Radio Ya" där 21 journalister och anställda höll på att bli innebrändna och skjutna av oppositionens beväpnade paramilitärer.

Denis och Arlene, två journalister i vad som blev kvar av den nedbrända sandinistiska radiostationen "Tu Nueva Radio Ya", ett verk av tevekanalen "100% Noticias"!

Se reportage:
Nicaragua: Den väpnade oppositionen försökte bränna inne 21 journalister!

https://nicasvedickema.blogspot.com/2019/04/nicaragua-den-vapnade-oppositionen.html



Uppmanade presidenten att fly

Från ”100 % Noticias” sände kanalens direktör och ägare, MIGUEL MORA, ut uppmaningen till landets president DANIEL ORTEGA om att fly till Kuba, ”för ute på redden anländer nu ett hangarfartyg från USA för att gripa dig”, var Moras budskap.

En annan kväll, den 26 juli 2018, satt samme Mora med den rabiate oppositionsmannen RENÉ VARGAS när den senare sa:

... under en av dessa demonstrationer borde vi säga; ”bra, låt oss dra till El Carmen (regeringens och presidentens residens), och även om det är 200, 300, 400 DÖDSOFFER så är det okey, för det är ett alternativ. För vi vet inte vad som kan hända, om de (demonstranterna) fångar in honom (Daniel Ortega) och hänger honom som de gjorde med Mussolini” (https://www.lavozdelsandinismo.com/opinion/2019-05-27/la-prefabricada-crisis-en-nicaragua/).

I USA skulle Mora fängslats på livstid

Denna tevekanal dolde inte ens sitt direkta hat och besatthet mot den folkvalda regeringen utan opererade som ett ideologiskt propagandaverktyg för en uttalad kontrarevolution i Nicaragua. USA-reportern Max Blumenthal som var i landet under de dramatiska månaderna åkte till Miguel Mora. Denne, i tron att Blumenthal i egenskap av USA-medborgare skulle sympatisera med oppositionen, bad Mora Blumenthal att framföra sitt budskap till Donald Trump om att oppositionen önskade en USA-invasion av Nicaragua i likhet med den USA gjorde i Panama, december 1989. Men inför Moras öppna uttalanden i direktsändning mot regeringen och president Ortega, gav Blumenthal sin egen randanmärkning till Mora om dennes ”journalistiska” omstörtande verksamhet med orden:

Hade det hänt i USA hade du varit arresterad fem minuter senare efter att du gjort uttalandet. Och tevekanalen och alla dess egendomar hade konfiskerats och du själv dömt till livstids fängelse”!

Förvandlat till Managuas ”Mariamottagning”

Där finns bakgrunden till varför Fastigheten som 100% Noticias verkade i beslagtogs och igår öppnade den igen, men nu i tjänst hos det nicaraguanska samhällets mest behövande, drog- och alkoholmissbrukare.

Naturligtvis skriker samma opposition om att det är en ren stöld. Men Miguel Mora och hans kupp-kumpaner, som först dömdes till 30 års fängelse efter en diger lista av brott men senare under andra kvartalet 2019 släpptes efter en försoningsamnesti, ska nog vara nöjda med att de inte försmäktar i någon av cellerna i det varma och fuktiga Managua.

För det hjälpte inte att Miguel Mora, en fanatisk evangelisk predikant hade en stor skylt med citatet på tevekanalens fastighet; «Yo soy el que soy, Jehová Dios de los Ejércitos»!

”Jag är den jag är, Jehova, arméernas Gud”!

I dag är det Revolutionens byggnad, med Agusto Sandino som symbol och nationalhjälte för Nicaraguas folk.