måndag 8 juni 2020

NICARAGUA: När Trumps ”demokratiska opposition” likt nazisterna 1933 markerade sandinisternas hus

Så markerades sandinisters hem under oppositionens terror april-juli 2018.




NICARAGUA: När Trumps ”demokratiska opposition” likt nazisterna 1933 markerade sandinisternas hus

Med anledning av att oppositionen den 7 juni 2018 inledde en makaber förföljelse av medlemmar i det Sandinistiska Ungdomsförbundet ”JS19” (men även i partiet-FSLN), gjorde en av dessa förföljda en minnesanteckning av hur det gick till.

Det påminner mycket om hur tyska Hitlergarden markerade judiska hem medan medlemmar i det tyska kommunistpartiet skickades till koncentrationslägren när Hitlerfascismens epok inleddes 1933.

I Nicaragua inleddes protesterna mot regeringen den 17 april med en Fakenews som skickades ut från det katolska universitetet, UCA, om att polisen hade dödat en student. Det påståendet, som tusentals följande, var en Fakenews för att väcka känslorna, framför allt bland ungdomen.

Dagen efter kom det till konfrontationer och tre dagar senare drog sandinistregeringen tillbaka beslutet om hur ”hålet” i socialförsäkringssystemet skulle finansieras. ”Hålet”, på cirka 80 miljoner dollar, skulle betalas i första hand av företagen som hade hållits mer eller mindre skattefria sedan sandinisterna vann valet i november 2006 samt de mest förmögna i landet. Så klart att förslaget väckte ett ramaskri hos det nicaraguanska borgerskapet och den politiska högern.

Men oppositionen var inte nöjd utan krävde att polisen skulle förskansas på sina polisstationer. I gengäld skulle oppositionen riva de cirka 100 barrikader de hade uppfört. Regeringen drog tillbaka polisen som därefter utsattes för beskjutning dag som natt i de städer där oppositionen hade mobiliserat. I stället för att riva barrikaderna uppfördes ytterligare ett hundratal som dessutom slog en ring kring polsistationerna. Sammanlagt dödades 22 poliser medan 400-500 skadades av den BEVÄPNADE oppositionen.

Det är viktigt att ha den bakgrunden när nu berättelsen från denna unga sandinist från staden Jinotepe kommer, det vill säga; civilbefolkningen var i praktiken utlämnat till fanatiska och beväpnade våldsgrupper:


Ungsandinistens berättelse från mediet Vanguardia, Jinotepe:

”DEN 7 JUNI 2018 BÖRJADE de gangsters som uppehöll sig vid barrikaderna att märka ut husen med målarfärg där unga sandinister i Jinotepe bodde.

Husen markerade de med ”Här finns en JS (ungsandinist)”. Motivet var att framkalla rädsla i ramen av en förföljelsekampanj.

Vad de då inte visste, var att dessa skräckmärken skulle förvandlas till en stolt Kamp-paroll.

Flera FSLN-medlemmar beslutade under dessa dagar att markera sina hem med parollen; ”Aqui Hay JS”, här finns det ungsandinister, en paroll som i dag har blivit ett slagord, inte bara av kamp utan även av solidaritet och kärlek.

Efter två år är vi fortfarande fast beslutsamma, lojala och stolta, som vår befälhavare Tomas Borge (en av FSLN:s grundare) sa:

Jag är stolt över att fortsätta vara Sandinist, att fortsätta vara trogen vårt partis Röd-Svarta fana, att fortsätta vara trogen vår Revolutionära Organisation och att kunna dö med stolthet, med resning och att inte ha brutit mot mina principer, lojaliteten med mina vänner eller med mina kamrater, min fana, eller mitt rop i striden”!

”PLOMO, Patria Libre o Morir”, Ett Fritt Fosterland eller Döden, sandinisternas stridsrop under kampen mot Somozadiktaturen som störtades 19 juli 1979. Därefter fortsatte kampen och kriget mot USA:s `Contras´ som från baser i grannlandet Honduras gjorde räder in i Nicaragua under hela 1980-talet. 50.000 civila mördades av dessa `Contras´. 2018 dök dessa neosomocister upp igen, denna gång med samma `Patron´ i ryggen, USA, dit dessa ”obeväpnade studenter” vallfärdades på flygbiljetter betalda av Marco Rubio och den mest militaristiska delen av USA-kongressen.

 
Men sandinismen som kastade ut USA:s marinstyrkor under Sandinos ledning och som störtade Somozadiktaturen och stod emot USA:s Contrastrupper under 1980-talet, bangar inte ur så lätt oh förvandlade terrorkampanjen med parollen:
"HÄR FINNS JS19"!

ESPAÑOL:

El 7 de Junio del 2018 los delincuentes que se mantenían en los tranques de la muerte iniciaron pintas en casas de varios compañeros de la Juventud Sandinista de Jinotepe.

Las casas las marcaban con "Aquí hay JS" para generar  miedo y una campaña de persecución.

Lo que no sabían que esas marcas de miedo se iban a convertir en una Consigna de Orgullo y de Lucha. 🏼🔴.

Varios Militantes del FSLN decidieron marcar sus casas en esos día con la consigna #AquiHayJS y hoy se ha vuelto una consigna no solo de lucha; sino de Solidaridad y Amor.

Después de 2 años seguimos aquí firmes, leales y orgullos y como dijo nuestro Comandante Tomas Borge:

"Me siento orgulloso de seguir siendo sandinista, de seguir siendo fiel a la bandera rojinegra de nuestro partido, de seguir siendo fiel a nuestra organización revolucionaria; y morir orgulloso de tener la frente levantada, y no haber sido desleal con mis principios, ni desleal con mis amigos ni con mis compañeros, ni con mi bandera, ni con mis gritos de combate”

PLOMO