lördag 29 juni 2019

Nicaraguanska paramilitärer med bas i Honduras och rötter i 80-talets `Contras´ är oppositionsalliansens allierade 2019

Edgard Montenegro, alias "El Cabezón", medlem av de USA-stödda `Contras´ på 1980-talet som mördade 50.000 civila nicaraguaner med USA:s mål att störta vänsterregeringen FSLN då som förra året. Till höger hans 31-årige son som anslöt sig till den nya versionen av Contras. Efter att den nedanstående videon publicerades den 23 maj i år och där de två, tillsammans med en grupp AK-beväpnade nicaraguanska paramilitärer framförde att de stödde oppositionsalliansen mot regeringen Danuel Ortega. Därefter gick de över gränsen till Honduras, precis som på 1980-talet där de förfogade över militärbaser under USA:s och CIA:s beskydd och slog sig ner i närheten av staden Danli, 20-30 minuter till gränsen till Nicaragua där de dödades den 26 juni. De stod i förbindelser med de organiserade narkotikakartellerna.

Video från den 23 maj, 2019.




Nicaraguanska paramilitärer med bas i Honduras och rötter i 80-talets `Contras´ är oppositionsalliansens allierade 2019

Av Dick Emanuelsson


TEGUCIGALPA / uppdaterad 2019-05-23 / MARVIN FIGUEROA, alias ”Comandante Nicaragua”, nicaraguan och medlem av de beväpnade `Contras´ som härjade under hela 1980-talets som USA:s legoknektsarmé i Nicaragua, figurerar i en ny video där ledaren för den beväpnade gruppen påstår sig vara allierad med den nicaraguanska oppositionsalliansen ”Alianza Civica” samt MRS-gruppen ”Azul y Blanco”.

Det exakta datumet för videon är inte känt men Contrasledaren för den beväpnade gruppen nämner att oppositionsalliansen är den som förhandlar för dem och att dessa beväpnade kontrarevolutionärer stöder oppositionsalliansen. Förhandlingarna mellan regeringen och oppositionen inleddes 27 februari i år. Videon bör alltså vara yngre än tre månader.

I videon utpekas Figueroa som ansvarig för en lagerlokal i en by i närheten till staden Danli, Honduras, cirka 20-30 minuter till den nicaraguanska gränsen. Gruppen och Figueroa anklagas i videon för att ha använt lokalen för att gömma narkotika, vilket inte videon i sig bevisar och inte heller de honduranska myndigheterna har påstått. Men Figueroas medkumpaner har alla ett digert brottsregister med narkotika och förflutet i de blodbesudlade `Contras´.

JUAN CARLOS BONILLA, ”El Tigre”, var vid tillfället polischef i Honduras (2012-2013) och intervjuades den 20 oktober 2013, av den oppositionella nicaraguanska Tv-kanalen ”100% Noticias” där han bekräftade gripandet av ”Comandante Nicaragua”.

Honduras dåvarande polischef 2013, Juan Carlos "El Tigre" Bonilla bekräftar gripandet av "Comandante Nicaragua".


Så fort nyheten offentliggjordes i Nicaragua organiserade Estelis biskop Abelardo Mata, känd för sina extrema antisandinistiska uttalanden och kontakter med `Contras´ från både 1980-talet som den nya Versionen 2019, en delegation för att besöka den i Honduras gripne Contrasledaren Marvin Figueroa.

Mata är ordförande för ”människorättskommittén” ANPDH, där Roberto Petray är ”Verkställande direktör”. ANPDH bildades av Contras i Washington 1986, mitt under Contras´ krig mot sandinistregeringen där denna legoknektsarmé, uppbyggd av CIA med hjälp av kokainpengar i den så kallade Contras-Gate-skandalen, hade ihjäl 50.000 civila nicaraguaner under 1980-talet.

Det var under denna tid som USA:s Sydkommando minerade Nicaraguas enda import- och exporthamn i Corinto på stillahavskusten och genomförde liknande sanktioner mot Nicaragua som USA nu planerar göra än en gång via Nica.Act, ett ekonomiskt krig beställt av den nicaraguanska högeroppositionen.


DET VAR DÄRFÖR INGEN TILLFÄLLIGHET att biskop Mata, Roberto Petray samt journalister från de mest fascistoida massmedierna i Nicaragua, dagstidningen La Prensa och Radio Corporacion medföljde ”Människorätts-Contras” Mata och Petray.

Marvin Figueroa (i mitten) samtalar med Roberto Petray, ”Verkställande direktör” för ”människorättskommittén” ANPDH som bildades av Contras i Washington 1986, mitt under det egna kriget mot sandinistregeringen i Managua. Estelis biskop Avelardo Mata är ordförande för denna "Paras-MR-grupp".


En annan intressant sak i sammanhanget är att den fyrhjulsdrivna dyrgripen till bil, en Toyota Hilux var registrerad på den katolska kyrkans toppar i Managua. Men dagens kardinal Brenes var snabbt ute för att dementera att denna Narco-Contras-grupp hade lånat dyrgripen. Brenes påstod av bilen skulle ha innehafts av ett antal nunnor som hade sålt bilen men trodde inte att nunnorna hade fört över ägandeskapsbeviset på köparna, som råkade vara de tidigare nämnda brottslingarna.

Hela den öppet statskuppsvänliga hierarkin av biskopar, med Mata och Silvio Baez i spetsen skyndade snabbt ut på mattan och menade att regeringen Daniel Ortega sysslade med spioneri och förtal av den katolska kyrkans heder. Men den logiska frågan som nicaraguanerna ställde sig var; Varför denna stressande oro för ett antal `Contras´ och utpekade narkotikahandlare? Varför resa till den honduranska staden Danli och ställa SIN `människorättsorganisation´ till förfogande i försvaret av de på bar gärning gripna gangsterna?

Det fyrhjulsdrivna fordonet som ägdes av den katolska kyrkan i Managua och som påstods ha sålts av nunnorna (Sic!) till de paramilitärerna som greps och anklagades för narkotikabrott i Honduras.


I videons slutkläm uppmanas Oppositionsalliansen att bekräfta eller dementera sin ”närhet” eller allians med den beväpnade gruppen.


SÅVÄL ESTELIS BISKOP ABELARDO MATA som ANPDH:s direktör Roberto Petray har flera gånger haft träffar uppe i bergen i norra Nicaragua, vid gränsen mot Honduras med ledarna för Contrasgruppen ”Fuerza Democrática Nicaragüense” (FDN 3-80), där Marvin Figueroa, känd som “Comandante Nicaragua”, var och är en av ledarna för ett av egna ord påstått 40-tal beväpnade grupper.

Under 1980-talet upplät Honduras militära baser under kontroll av CIA och USA:s militära Sydkommando för sina `Contrastrupper´, totalt cirka 25.000 man under vapen.
Det var från honduranskt territorium dessa psykopatiska mördare gjorde räder i på nicaraguanskt territorium där de utförde massakrer och ekonomiskt sabotage.


DEN 12 JULI 2018 ATTACKERADE 200 paramilitärer under politisk ledning av oppositionsalliansen Medardo Mairena och Pedro Mena kommunhuset i den lilla staden El Morrito vid den östra sidan av den stora Nicaraguasjön. Lågstadieläraren Francisco Pavon mördades och fem andra skottskadades i kommunhuset som tog emot tusen (1000) skott av de med AKA-gevär utrustade paramilitärerna.

Polisstationen som var granne med den kvinnliga sandinistiska borgmästaren besköts och intogs. Där mördade oppositionen fyra poliser medan nio poliser som var sårade kidnappades och torterades av den opposition som i utlandet pekades ut som ”ett värnlöst obeväpnat offer för diktaturen Daniel Ortega”!

NICARAGUA: PARAMILITÄRERNA ATTACKERAR KOMMUNHUSET!
¡Los paramilitares opositores atacan a la alcaldía!
https://youtu.be/CpvQXui_z7Y



Läs mer:

torsdag 10 maj 2018

Rossana Dinamarcas (v) nicaraguanska partisyster bjöds in av liknande politiska fränder i USA