måndag 13 april 2020

NICARAGUA-ECUADOR: Perversa FAKENEWS av en desperat nicaraguansk opposition med viruset som vapen

Begravningsentreprenörens Facebooksida där den dementerar (se "Comunicado Oficial) den nicaraguanska oppositionens Fakenews om att liken och kistorna på videon skulle vara i Nicaragua och att sandinistregeringen döljer verkligheten.
https://www.facebook.com/parquedelapaz/





Den nicaraguanska oppositionens lögn- och mediekampanj med fakenews som syftar till att politiskt kapitalisera rädslan i tider av Covid-19, fortsätter”.

Det skriver den erfarne italienske journalisten med 25 års reporterarbete i Nicaragua, GIORGIO TRUCCHI i en kommentar till en video som publicerades massivt över de sociala nätverken igår. Den visade mängder av likkistor men även kroppar i svarta likpåsar som låg uppradade på gräsmattor över ett stort fält. Men återfinns inte i Nicaragua utan är i själva verket från La Aurora-kyrkogården som administreras av företaget Parque de la Paz i ECUADOR.

Men en text hade placerats över videon som lyder:
”DEN NICARAGUANSKA VERKLIGHETEN SOM DÖLJS INFÖR VÄRLDEN”!

”Videon manipulerar grovt det mänskliga dramat som råder i Guayaquil, Ecuador. Men nu har kyrkogårdens administration punkterat Faken”, skriver Trucchi.

I den offentliga presskommunikén som går att läsa på begravningsföretagets Facebook-sida uppger det att det var en anställd som hade gjort videon över La Aurora-kyrkogården. Vissa av de döda kropparna skulle begravas medan nya hade anlänt och som skulle genomgå en speciell process innan de begravs.

Notera påläggstexten: ”DEN NICARAGUANSKA VERKLIGHETEN SOM DÖLJS INFÖR VÄRLDEN”!



ATT HÖGEROPPOSITIONEN I NICARAGUA har varit desperat sedan inledningen av kampen mot viruset känner nicaraguanerna väl till. I vanlig stil har denna ”Fakenews”-opposition med ett antal tusen USA-utbildade och finansierade personer skapat falska konton i de sociala nätverken och inlett kampanjen mot en regering eller Hälsovårdsministerium som med 250.000 anställda och brigadörer har genomfört 2,5 miljoner besök, i stort sett varje hushåll, på stad och land, i berg eller djungel för att inför varje nicaraguan beskriva nödvändigheten av att skydda sig och hur personer ska skydda sig. Däri ligger den verkliga nyckeln till de låga siffrorna i Nicaragua över antalet smittade; ett organiserat folk i aktion!

Nicaragua har inte gjort som landet jag befinner mig i, Honduras, det vill säga infört utegångsförbud där vi nu går in på den femte veckan och där det nu blir allt vanligare med vägockupationer, plundring av köpcentrer av desperata hungrande människor.

Nicaragua vet att viruset kommer att öka i omfattning men har hittills haft en god kontroll och är kanske den direkta motsatsen till vad som hänt i Guayaquil, Ecuador, där medierna i dag meddelade att armén och andra brigader för ut 700 kroppar från avlidna som befunnits i hemmen under flera dagar. Var och en med lite erfarenhet vet att en död kropp är en stark smittokälla som exponerar en fruktansvärd lukt efter en eller två dagar. När temperaturen går upp till 35-40 grader, som i Guayaquil, blir situationen fruktansvärd.

Och när den nicaraguanska oppositionen i sin cyniska omänsklighet exploaterar en video från denna tragedi av masskaraktär och lägger på en text om att det är den ”nicaraguanska verkligheten som [regeringen] döljer”, då har de också passerat anständighetsgränsen med det mest perversa vad en människa i sitt politiska hat är benäget att prestera. Men i Facebookgruppen Latinamerikaintresserade finns det ändå element som negligerar denna form av Göbelpropaganda och i stället vänder den mot den nicaraguanska regeringen, hur otroligt det än kan låta.


DENNA NICARAGUANSKA TRUMPFINANSIERADE opposition, som med väpnat våld försökte störta sandinistregeringen april-juli 2018, inser nu att varken antalet smittade eller antal dödsfall kommer att nå de dramatiska nivåer de har försökt skrämma fram. Den har stora problem för att förklara hur detta är möjligt att Nicaragua i dag, den 13 april bara har 9 registrerade fall.

Därför vänder de nu på tårtan och säger att ”Nicaraguas folk är de verkliga hjältarna i kampen mot Covid19 för det vet att förebygga och göra motstånd. Vi vägrar låta oss smittas av en regim som driver fram en massiv smitta”.

Med andra ord: Nu hävdar denna spillra av opposition, som förlorat det sista av det förtroende de hade att den har fått nicaraguanerna att låsa in sig och därför kommer att ”rädda sig själv”.
Men det är som han sa, journalisten Jorge Capelan: ”det är ett mediespel avsett för utlandet”.

Dessutom är folket och oppositionen två väsentligt skilda saker, dessbättre.


NICARAGUANEN BEHÖVER INGA RÅD av en utspelad opposition. Folket har 16 års erfarenhet av hur den politiska högern slog sjukvård och utbildning i spillror, hur den förvandlades till ett kapitalistiskt profitobjekt och hur folk dog som flugor av simpla sjukdomar. När dessa teman förs på tal drar denna lögnaktiga opposition sig tillbaka och undviker den centrala frågan: sjukvård för vad och i vems intresse?

Konsekvenserna av den avrustade allmänna sjukvården ser vi i de länder som nu toppar både antalet smittade och döda; USA, Italien, Spanien och i Latinamerika och Karibien toppar Brasilien denna lista med Colombia och Peru bakom sig, länder med klassiska högerregimer vid makten.


VENEZUELA, KUBA OCH NICARAGUA är här föregångsexempel. För trots det permanenta kriget mot dessa tre länder, är rätten till en allmän gratis hälsovård en MÄNSKLIG RÄTTIGHET som den fosterlandsförrädiska nicaraguanska oppositionen förnekade sina landsmän mellan 1990-2006.

Det vet det nicaraguanska folket och det spelar ingen roll om denna opposition producerar sina Fakenewsvideos från hur många kyrkogårdar där den Nyliberala Modellens Mördare har placerat sina offer! Nicaraguanerna kommer inte falla i fällan som 1990.

Dick Emanuelsson
Tegucigalpa

Fakenewsvideo:



GIORGIO TRUCHI:

#Nicaragua: No para la campaña mediática de mentiras y las #fakenews de la oposición, que pretende capitalizar politicamente el miedo en tiempos de #Covid_19
En este video manipulan burdamente el drama humano que se vive en Guayaquil #Ecuador.
Aquí la denuncia pública de la funeraria Parque de la Paz

COMUNICADO OFICIAL de Parque de la Paz
Con respecto al video que circula en redes sociales informamos:

El video fue grabado por un trabajador de CNEL desde el interior del camión canasta placa GEA-1515 que entró al Camposanto Parque de la Paz de La Aurora a desconectar una morgue móvil de la Fuerza de Tarea Conjunta cuyos fallecidos ya fueron inhumados en bóvedas unipersonales.

Los fallecidos que se encuentran en funda en el suelo son los fallecidos de las morgues móviles que en ese momento iban a ponerse en ataúdes para ser inhumados por las Fuerzas Armadas en sus respectivas bóvedas.

Los ataúdes que se encuentran en la zona de lotes corresponden a los fallecidos que fueron inhumados el día de hoy.

La persona que graba el video se refiere a nuestros trabajadores, quienes están realizando la dura tarea de dar sepultura a los fallecidos en esta tragedia, como “hacheritos” lo que demuestra su falta de humanidad y sensibilidad en este momento de dolor para todos.

• Realizaremos las acciones que la ley permite en estos casos.



https://www.facebook.com/parquedelapaz/