tisdag 18 december 2018

[Video] Vilka är personerna och deras NGO´s som fått sin juridiska status upphävd?





[Video] Vilka är personerna och deras NGO´s som fått sin juridiska status upphävd?

TEGUCIGALPA / DICK EMANUELSSON / 2018-12-18 / De gröna dollarsedlarna har det senaste decenniet efter att FSLN återtog makten regnat över den så kallade NGO-världen. Bland de främsta att gynnas av detta välsignade ”himlaregn” finns Klanen Chamorro och den grupp av liknande personer och Stiftelser som utgör NGO-världen i Nicaragua.

I dagarna har det avslöjats att USAID under åren 2010-2020 har budgeterat 76 miljoner dollar, nästan 700 miljoner svenska kronor!!!, inte för att stärka sjuk- och hälsovård i Nicaragua, vilket hade behövts för att täcka utgiftshålet på 82 miljoner dollar. Det var detta ”hål” som gav oppositionen en förevändning för att utlösa protesterna mot sandinistregeringen som ville finansiera hålet genom att de rika och företagen i landet skulle betala.

Nej, USAID har ”investerat” dessa miljoner dollar medvetet, tålmodigt och systematiskt i oppositionen med målet att ”byta regering”. Och oppositionen trodde att stunden hade kommit den 1 juni, efter nära sju veckors våldsamma protester. Då spred de från olika medier och NGO´s uppropet om att störta den av folket valda regeringen.

I följande video berättar grävarjournalisten Jorge Capelán i Nicaragua vilka männen&kvinnorna, bland dem Carlos Fernando Chamorro, direktör för Organet CINCO som är mottagarna bakom dollarregnet i Nicaragua.

Dick Emanuelsson

Leer más: Como la USAID preparó condiciones para un Golpe Suave contra el gobierno de Nicaragua (Parte I)

Llamamiento al pueblo de Nicaragua a preparar la ofensiva final contra el orteguismo