fredag 2 november 2018

Nicaragua: Kommunalarbetare sköts och brändes ihjäl av de Trump-stödda terroristerna

TERRORISTERNAS VERK I NICARAGUA: den kommunalanställde Francisco Ramón Aráuz Pineda sköts och brändes ihjäl. En politisk aktion eller ren terrorism?




Nicaragua: Kommunalarbetare sköts och brändes ihjäl av de Trump-stödda terroristerna

Därför flyr terroristerna till Costa Rica för att undgå att ställas inför rätta för brott mot mänskligheten

Av Dick Emanuelsson

TEGUCIGALPA / 2018-11-02 / Fyra utpekade terrorister ställs nu inför rätta anklagade för att ha mördat och med bensin och bildäck ha antänt den kommunalanställde Francisco Ramón Aráuz Pineda. Hans arbetskamrat José Antonio Fernández Roble fick livshotande skottskador av de kulor som trängde in i hans kropp men överlevde med hjälp av två andra arbetskamrater som bar honom från platsen.

De fyra åtalade öppnade eld med AK-47-gevär, enligt ögonvittnen som informerade polisen. De säger att morden ägde rum när anställda från Managuas kommunkontor genomförde en upprensning av hinder på vägen i Distrikt 7 i Managua. Arbetarna attackerades med eldvapen som avlossades av terroristerna från universitetsområdet i Upoli, det Polytekniska Universitetet där terroristerna var förskansade sedan 19 april och som utgjorde statskuppens högkvarter.

Terroristerna hade placerat ett bildäck på Francisco Ramón Aráuz´ kropp och terroristen Óscar Giovanni kastade bensin för att lågorna skulle förvandla kroppen till aska. 



Bildäck och bensin över kroppen

En av de nu fyra åtalade är Ulises Ruben. Han släpade den livlöse Aráuz Pinedas kropp till mitten av vägen. Hans kompanjon Erick Antonio, slog Aráuz med sitt vapen, en granatkastare och placerade ett bildäck över kroppen som överöstes av bensin.

Åklagarämbetet har lagt fram ett otal bevis och vittnesmål som binder de fyra samt två av deras medbrottslingar som är på flykt undan rättvisan. Förmodligen har de tagit sig till Costa Rica dit flera andra av de ledande terroristerna har tagit sin tillflykt efter att deras försök att med våld störta den folkvalda regeringen med politiskt stöd från USA och Latinamerikas högerregimer misslyckades.

De sex åtalade representerar en diger lista av terroristbrott under de tre månader som protesterna pågick. Den 14 november kommer rättegångsförhandlingarna att inledas då åklagaren kommer att offentliggöra sina bevis och vittnesmål.



John Bolton stöd till terroristerna i Nicaragua

Oppositionen slickar nu såren efter det misslyckade statskuppsförsöket och försöker via sitt massmediala övertag att utmåla sandinistregeringen som förövare och inte offer för ett våldsamt försök till störtande av regeringen.

Där sammanfaller den med Trumps folkmordsstrateg John Bolton som på en konferens i Miami går, torsdag anklagade Kuba, Venezuela och Nicaragua för att vara ”en tyrannisk trojka”. Offret förvandlas till förövare i denne kallhamrade cyniker som citeras av medierna men som inte ifrågasätts för hans hot om kärnvapenkrig och andra krigshot.

Terroristerna betraktar sin "trofé", den ihjälbrände kommunalarbetaren Francisco Ramón Aráuz.


De ”glömde att de dödade, mördade, utpressade. . .”

Men inte alla inom oppositionen sväljer elefanter och silar mygg. Den konservative ledaren och kommentatorn Jaime Arellano, medlem av Nicaragua Konservativa Parti, PCN, attackerade särskilt det i USA-kongressen så omhuldade MRS-partiet, de påstått ”förnyade sandinisterna” för att försöka konvertera sig till offer:

”Det finns några där som redan glömde att de dödade, mördade, utpressade och gjorde allt det som VI nu får stå till svars för. De var delaktiga men nu tar de sig en stor moralisk rätt för att ge alla på skallen”, sa den rasande Jaime Arellano, på ett möte med den samlade oppositionen som bandades och filtrerades till allmänheten [https://nicasvedickema.blogspot.com/2018/10/den-konservative-politiske-kommentatorn.html].

Jaime Arellano är inte nådig mot sina egna kamrater inom oppositionen.


Utan tvekan kommer de sex åtalade att få höga fängelsestraff om åklagaren lyckas leda i bevis att de är skyldiga för åklagarens anklagelser.

För frågan står väldigt konkret:

Är det en politisk protest att skjuta och bränna ihjäl en kommunalanställda arbetare eller är det ett brott mot mänskligheten?