fredag 7 september 2018

NICARAGUA-VIDEO: Så torterar Nicaraguas högerterrorister sina offer





NICARAGUA-VIDEO: Så torterar Nicaraguas högerterrorister sina offer

Fallet med Bismarck Martínez Sanchez, torterad och försvunnen för 71 dagar sedan

Av Dick Emanuelsson

TEGUCIGALPA / 2018-09-07 / I de två videosekvenserna som vi publicerar nedan illustreras hur högerns terrorister i Nicaragua opererar med samma bestialitet som den Islamiska Statens (IS) psykopatiska mördare.

Bismarck Martínez med fru och barnbarn.


Bismarck Martínez Sanchez, greps och försvann i händerna på maskerade terrorister som den 18 april inledde ett statskuppförsök för att störta vänsterregeringen i Managua. I dag uppdagas i två korta videofilmer hur hans bödlar torterade honom.

Bödeln greps av polisen i staden Carazo och i hans mobiltelefon upptäckte polisen de två videofilmerna som visar den gastkramande tortyren av anläggningsarbetaren i Managua som ”försvann” för 71 dagar sedan i händerna på dem som medierna kallar för ”hjältar” och som själva utger sig för att vara ”fredliga obeväpnade studenter”.

Videosekvenserna visar den raka motsatsen.



BISMARCK KIDNAPPADES den 29 juni av de maskerade och beväpnade terroristerna vid en av barrikaderna i samhället San Marcos. Han var på väg från Managua till staden Jinotepe. Polisens gripande av en av terroristerna i staden Carazo uppdagade hur de torterade den enkle anläggningsarbetaren som i Managua arbetade med att försköna stadens parker.

Över hela Nicaragua har de två videosekvenserna skakat befolkningen. De sociala nätverken är fulla av indignerade kommentarer som kräver att Bismarcks torterare ska uppge var han finns och släppa honom, om han fortfarande är i livet.




I VIDEOSEKVENSERNA TRYCKER TORTERARNA vid flera tillfällen sina automatpistoler mot Bismarcks av blod färgade huvud, även en av terroristerna utrustad med en AK-47:a hotar arbetaren med sitt vapen. Bismarcks sparkas, blir slagen i ansiktet och hans bara överkropp tar emot slag. Men denne sandinist säger knappt ett ord, trots att hans bödlar upprepade gånger säger: ”¡HABLA, HABLA!”, tala, tala och berätta!

Hundratusentals nicaraguaner har de senaste veckorna gått ut i gigantiska demonstrationer och krävt rättvisa och straff för offren respektive terroristerna som i dag, fredag, gick ut i en vad de kallar för Nationell Proteststrejk med krav på att de fängslade terroristerna ska friges. Men protesten fick inte mer uppslutning än från den politiska högern och delar av de nicaraguanska arbetsgivarna. Inte en enda fackförening deltog i protesten som blev ett fiasko.


”SÅ SMÄRTSAMT ATT SE VIDEON över tortyren de begick mot kamrat Bismarck Martínez. Jag känner vrede och en hopplöshet och jag kräver RÄTTVISA, RÄTTVISA, RÄTTVISA! De är inga “politiska fångar”, de är MÖRDARE, kriminella, de är inte och var aldrig studenter utan brottslingar!  Det är de som beskyddas av den katolska kyrkan, av Cosep (Arbetsgivarföreningen) och av de terroristiska kuppmakarna i Nicaragua”, skrev Les Jose Loza på sin Facebookmur.

Bismarcks syster Ana Maria Martínez kräver av terroristerna att de åtminstone ska uppge var hennes bror finns för att begrava honom där hans övriga syskon ligger begravda.