onsdag 11 november 2020

Nicaragua: Familjen Chamorro som manipulerade en svensk ambassadör, svenska biståndsarbetare, vänsterpartister och svenska medier




Nicaragua: Familjen Chamorro som manipulerade en svensk ambassadör, svenska biståndsarbetare, vänsterpartister och svenska medier.

I det senaste avslöjandet om hur USAs regering opererar i världen för att ersätta folkvalda regeringar med sina ”egna", står exemplet Nicaragua återigen i blickfånget.

Och i synnerhet en maktgrupp; klanen CHAMORRO.

Eva Zetterberg var Sveriges ambassadör i Managua under flera år, såväl i slutet av den liberala Bolañosministären som under den första perioden av FSLN-regeringen som tillträdde 2007.

Zetterberg, som när det begav sig gjorde stora imponerande solidaritetsinsatser för folken i Chile, Colombia och Centralamerika som ledande medlem i vpk/v, började göra beklagliga uttalanden mot sandinistregeringen som de facto bröt mot diplomatins spelregler och som utmålade henne som en större kritiker av sandinisterna än USA-ambassadören. En av hennes "källor" var Fernando Chamorro.

Inte bara Eva bländades av denne före detta chefredaktören för Barricada, som var FSLNs dagstidning efter revolutionen 1979, där denne rikemansson förfäktade marxismen-leninismen som framtiden för Nicaragua. Även medlemmar i Vänskapsförbundet Sverige-Nicaragua, journalister av diverse kulörer samt biståndsarbetare föll för den manipuerande F. Chamorro. Idag har Fernando arkiverat Marx och Lenin i sitt "alternativa" MedieImperium" som baseras på el Grupo Cinco medan farbrodern styr med fast ideologisk kurs dagstidningen La Prensa som av elaka tungor kallas La PrenCIA.

 

FERNANDO UTMÅLADE 1980 USA som Ondskans Centrum. Men idag omfamnar han John Boltons klyscha om Nicaragua som en i "Ondskans Trojka" (Nicaragua, Kuba och Venezuela) styrd av en diktator och går in på sitt bankkonto för att registrera de senaste transaktionerna från uppdragsgivaren, USAID. Det senaste saldot slutar på 4,391,505.00 dollar varav Chamorro-Klanen får en dryg tredjedel.

Jag undrar vad Zetterberg och alla de som satte sitt förtroende på Fernando i sin analys av "läget i Nicaragua" i dag tänker. I följande länk finns "saldot" och fördelningen.

Radiostationen Radio La Primerisima aklagar Chamorro för dubbelmoral.

D.E.

.......

USAID, es decir la agencia de cooperación de los Estados Unidos, $4,391,505.00 USD han servido para comprar periodistas, publirrelacionistas, fotógrafos y caricaturistas.

https://radiolaprimerisima.com/noticias-generales/destacado/doble-moral-y-la-hipocresia-sin-limites-de-los-chamorro/