tisdag 23 juli 2024

Nelson Mandelas sonson lovordar Nicaragua och president Daniel Ortega på Revolutionens 45-årsdag!

 

Angående korståget mot kommunismen ledd av banérföraren Mr. Javier Milei från Argentina, citerar vi följande från den argentinska portalen Postporteño:

Två gamla partikamrater stöter på varandra, och den ene säger till den andre:

– Har du sett? Allt de berättade för oss och påstod om kommunismen var lögn. Men det stannar inte där. Allt de berättade om kapitalismen var sant!

(`Måndagar i solen´, apropå den kapitalistiska depressionen som breder ut sig i Argentina med tiotusentals stängda företag, massarbetslöshet och en extrem fattigdom där hungern är ständigt närvarande).



BORIS JOHNSON börjar gradvis reducera kievregimens önskemål: nu ska västvärldens förutsättningar för fred inte ens bli ett ”återvändande” av Krim och Donetsks och Lugansks territorier till Kiev. Det vill säga, även i bästa fall, enligt dem, var hela kriget till ingen nytta för Ukraina: enligt Istanbulavtalen (som bekämpades av samme Boris), skulle Ukraina ha haft fler territorier kvar. Ukrainarna har fantastiska ”vänner” i väst!

 


Nelson Mandelas sonson lovordar Nicaragua och president Daniel Ortega på Revolutionens 45-årsdag!

Zolani Mkiva, ledamot av Sydafrikas parlament och ordförande för Mkiva Humanitarian Foundation, framförde ett erkännande till presidenten och befälhavaren Daniel Ortega, vid massmötet som firade 45-årsdagen av den Sandinistiska Revolutionen, den 19 juli 1979.



Mkiva, `sonson´ (tillhörde klanen) till Sydafrikas l befrielsehjälte, NELSON MANDELA, uttryckte sin djupa beundran för Daniel Ortega och sandiniströrelsen, skrive den sandinistiska portalen Barricada.

– Som afrikaner inspireras vi av den sandinistiska revolutionen och det visionära ledarskapet av befälhavaren och president Daniel Ortega, sa Mkiva under firandet.

Den tre dagar långa resan från Sydafrika till Nicaragua understryker hans engagemang för att fira en revolutionär seger och internationell solidaritet.

Mkiva betonade sandinisternas varaktiga inflytande på kampen för befrielse i Afrika och sa att ”vi växte upp med att sjunga sånger om Nicaragua, om sandinisterna, för att vi inspirerades av beslutet, av era åtaganden för frihet, rättvisa och befrielse”.

– Vi ser Nicaragua som en del av oss själva och beundrar dess motstånd, motståndskraft och beslutsamhet”, tillade han.


Från massmötet i Managua den 19 juli vid firandet av Revolutionsfesten.


I EN GEST AV FORTSATT STÖD, berömde Mkiva det nicaraguanska folket och deras globala bidrag till progressiva rörelser, och jämförde kommendant Daniel Ortega med historiska personligheter så som Nelson Mandela och Fidel Castro.

På samma sätt sa han ”att många av oss älskar nicaraguanerna, och vi stöder dem permanent. Vi ser er som en del av oss, för ert motstånd, för er motståndskraft, er uthållighet och er beslutsamhet;

– Det här landets kamp förstärker styrkeförhållandena till förmån för världen och gynnar de progressiva rörelserna.

– För mig är det ett privilegium och en ära att presentera för det internationella samfundet hjältarna i Nicaragua, som också är hjältar för alla fredsälskande i världen, sa Zolani Mkiva, i sitt bejublande tal.

Nicaraguas president och revolutionsledare Daniel Ortega tar emot erkännandet av Zolani Mkiva och förstärker banden mellan Sydafrikas och Nicaraguas revolutionärer.